Placinte cu varza calita

de Veronica22 in Mancaruri de post, 30 Mar 2017 | 6583 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 varza
  • ulei
  • sare 
  • piper
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza calita:

Faina cernuta se amesteca cu sarea. Drojdia se amesteca intr-un bol, cu zaharul, pana devine lichida.Turnam drojdia peste faina, adaugam si uleiul si apa. Se framanata bine aluatul pe care apoi, il lasam sa creasca 45 minute, acoperit cu un servet.

Dupa ce aluatul a crescut, il framantam din nou putin si il portionam pe masa unsa cu ulei. Ne vor iesi cam 12-14 portii.

Varza taiata fin se pune la calit, intr-o cratita cu putin ulei. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Intindem aluatul cu sucitorul, cam cat de mare este tigaia, punem la mijloc o lingura zdravana de varza si apoi adunam marginile aluatului in interior, pentru a acoperi umplutura. Placintele le vom praji in tigaia unsa bine cu ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ritase sau placintele de post